Historien

Tango er en improvisationsdans.

I en argentinsk tango er alt improviseret og derfor er to danse aldrig ens. At lære tango handler om, hvad der skal til for at kunne improvisere og for at kunne følge.

I tangoundervisningen er oplevelsen af danseglæde meget vigtig og vi starter helt fra bunden med, hvad det vil sige at føre og at blive ført.

Vi vil gerne give dig og din dansepartner en god oplevelse og måske får i en interesse, der varer mange år fremover med nye venner inden for tangomiljøet.

Hvad er tango?

Tango er at gå sammen med et andet menneske, i en omfavnelse, i takt til musikken.

Det er en improvisationsdans med to mennesker hvor den ene fører og den anden følger. Du lader dig inspirere af musikken, mærker efter. Herren fører ved at vise sin intention. Kvinden følger, mærker efter, lader sig føre. Det er en intens nærværende og berigende oplevelse, som skaber glæde og livskvalitet.

Hvordan opstod dansen vi kender som tango

Historisk opstod tango i starten af 1900-tallet blandt de mange mennesker, der var taget til Argentina for at prøve lykken. Tangoen menes at være opstået i et mix af de mange forskellige kulturer og ses i dag som et fælles sprog, der udtrykker datidens længsel efter den familie, der var savnet.

Hvem danser tango?

I dag danses Argentinsk tango over hele verden, og den tryllebinder mennesker i dens evne til at være et kropsligt sprog mellem mennesker. Når tangoen opleves første gang bruges ofte ord som “terapi”, “parterapi”, “mindfulness” og nærvær. Tango er altså mange ting og for mange, er tangoen lige så meget en livsstil som en interesse.

Det praktiske

Tango sko og tøj

Dansesko, det er ikke nødvendigt. Det du skal være opmærksom på er, at sålen på skoen skal kunne dreje rundt på gulvet uden modstand og at skoen sidder fast på din fod. Et par kinasko kan fint bruges i starten, hvorimod løbesko og gummisåler er “no go”.

Almindeligt tøj er ok, bare det ikke sidder for tæt bare det ikke er begrænsende for bevægelserne. Vi danser ofte i et par jeans og skjorte/kjole og det fungerer fint.