Argentinsk tango hos Hartel Academy v/Nina Hartel og Partner. Nina er passioneret Tangodanser og elsker at rejse i Buenos Aires. Aktuelt danner Nina par med Allan Espesen og Lasse Elmelund i tangoens univers. Nina underviser også sammen med forskellige gæsteundervisere. Hartel Academy har aktiviteter i flere byer på fyn og i Jylland.

Nina har været på flere uddannelsesophold i Tango i Buenos Aires og har ud over den almindelige kendte Argentisnke Tango også arbejdet med Argentisnk Tango for parkinsonpatienter og folk med kroniske lidelser.

Nina er ud over tangodanser også sygeplejerske med speciale i forebyggelse, sundhedsfremme, og terapi, samt uddannet yogainstruktør.

Med min terapeutiske baggrund bruger jeg motiverende og anerkendende tilgang i mit arbejde med coaching, hvor jeg støtter den enkelte til at finde lysten og viljen til at skabe den forandring, der skal til for at øge lysten til at tage vare på eget liv og finde og bevare livsglæden.

Hvad er tango?

Tango er at gå sammen med et andet menneske, i en omfavnelse, i takt til musikken.

Det er en improvisationsdans med to mennesker hvor den ene fører og den anden følger. Du lader dig inspirere af musikken, mærker efter. Herren fører ved at vise sin intention. Kvinden følger, mærker efter, lader sig føre. Det er en intens nærværende og berigende oplevelse, som skaber glæde og livskvalitet.

Tango er en improvisationsdans.

I en argentinsk tango er alt improviseret og derfor er to danse aldrig ens. At lære tango handler om, hvad der skal til for at kunne improvisere og for at kunne føre og følge.

I tangoundervisningen er oplevelsen af danseglæde meget vigtig og vi starter helt fra bunden med, hvad det vil sige at føre og at blive ført.

Vi vil gerne give dig og din dansepartner en god oplevelse og måske får I en interesse, der varer mange år fremover med nye venner inden for tangomiljøet.

Tangosko

Dansesko, det er ikke nødvendigt. Det du skal være opmærksom på er, at sålen på skoen skal kunne dreje rundt på gulvet uden modstand og at skoen sidder fast på din fod. Et par kinasko kan fint bruges i starten, hvorimod løbesko og gummisåler er “no go”.

Tangotøj

Almindeligt tøj er ok, bare det ikke sidder for tæt . Tøjet må ikke begrænse bevægelserne. Vi danser ofte i et par jeans og skjorte/kjole og det fungerer fint.

Tangoens historie

Hvordan opstod dansen vi kender som tango

Historisk opstod tango i starten af 1900-tallet blandt de mange mennesker, der var taget til Argentina for at prøve lykken. Tangoen menes at være opstået i et mix af de mange forskellige kulturer og ses i dag som et fælles sprog, der udtrykker datidens længsel efter den familie, der var savnet.

Hvem danser tango?

I dag danses Argentinsk tango over hele verden, og den tryllebinder mennesker i dens evne til at være et kropsligt sprog mellem mennesker. Når tangoen opleves første gang bruges ofte ord som “terapi”, “parterapi”, “mindfulness” og nærvær. Tango er altså mange ting og for mange, er tangoen lige så meget en livsstil som en interesse.